Monday, April 5, 2010

Multaqa'


Assalamualaikum..
seperti yang munirah mintak,
maka saya dengan bangganya nak ceritakan serba sedikit benda yang berlaku masa multaqa banat ahad malam baru-baru ni.

Aktiviti start lepas solat isyak berjemaah yang di imami oleh Syakirah.
Mc terhormat, husna kamarudin.(hobi die bercakap dengan penuh semangat)
Pentazkirah upahan, Khadijah abbas..
Semoga kita semua berjaya menjadi 'Pian2' yang berguna kepada sahabat yang lain.
~seronok dengar cite pian dalam slank utara.pekat sungguh.

Kata-kata azimat daripada mantan Timbalan Iqra', kak Aflah tentang ukhwah
n sikit penerangan Iqra' harapnya dapat kita ambil point2 nya..
paham dan tahu..objektif tercapai.
tahniah banat.kehadiran full kecuali 3orang, atas sebab yang kukuh.

Agenda diteruskan dengan Swot..
x sempat pulak nak bincang n baca time tu, so juz tulis dalam kertas n hantar,
n isyaallah, mereka-mereka di barisan iqra' akan menganalisanya sedikit masa lagi.~

Keterujaan saya nak conduct slot game boleh dikatakan berjaya.
kecuali bila seekor harimau terlepas dari kandang, Liyana arsani yang suka makan.
spoil..nasib baik dia diam.kalau x, death! hehe..~

Maka dengan penuh muka tipu daya, saya bagi arahan palsu kat 8 ekor harimau supaya diorang ni duduk kat luar surau diam2 sambil hidu udara segar waktu malam sebab berkebetulan masa tu ada bau sisa buangan kucing yang sangat harum..hehe..minta maaf ye..x sengaja.
arahan palsu daripada saya, : nanti bila da masuk cakap taw, 1,2,3..-kira da bole stat main!

Yeah.bajet nak buat gimik..game fake..hehe.
(sebab x de idea nak buat game ape..haha.bocor rahsia.)

Arahan untuk mereka dalam surau ni contradict sikit.
: nanti bila diorang cakap 1,2,3,..korang nyanyi ramai2 taw.
duduk diam2 dalam ni jangan buat ape2..haha..tutup lampu jangan lupe.

Kemudian..masuklah 8 ekor harimau tadi konon2 nak tangkap la ayam2 kat dalam surau tu.
hehe..
kata ketua harimau, : kita buat suara harimau taw!
(eyti yang semangat) ok, saatuuu, dduuaa, ttiiiiigaaa!

~agak2 masa tu diorang macam dah sedia nak kejar orang ke??

On time! " Allah selamatkan kamu...3x. Allah selamatkan kamu semua.."
lampu dinyalakan.heh. ni nyanyian untuk bezday girls..
hepi bezday semua! belated2 lah belaka kan.
sambutan untuk mereka yang lahir Jan-Mac sahaja.
(untuk bulan-bulan lain, i.allah ada rezeki kita buat ye nanti.don wori be hepi.) (^^)
Bezday2 girl dapat la hadiah Coklat Tango 3 ketul sorang..
sedap kan..coklat + mint..(sikit je dapat, kesian..alhamdulillah..rezeki jugak kan.hehe.)

Kemudian, pastinya aktiviti makan.
sape x suka makan kan? hidangan menarik dan tertarik,
Kek Coklat 1 kg yang dibeli di Jaya One dengan harga setengah juta.(nampak sangat menipu)
Fully sponsored by comitte iqra' banat..(tanpa menggunakan duit iqra')
serta muffin kak noni yang lazat..(yang ni memang pakai duit iqra'.ho..perlu ke sebut?)
juga air sirap yang ditempah khas oleh fathy..
(amek perhatian, air tawar..kena tambah gula.erk..jangan marah achik.saje nak komen.">)

Tahniah buat 10 sahabat yang terawal kerana mendapat gift yang paling best di alaf ini.
pelu ke canang nama? x payah la kan..keychain iqra' tu pun da cukup lebar..(">)

Akhirnya, tepat jam 10.30 mlm,
maka berakhir lah sebuah multaqa makan-makan dan bersuka-suka.
oh.bukanlah itu tujuan multaqa..(marah muna nanti cakap cam ni)
diharap semua banat dapat membuat resolusi sendiri..(ek? ape ke...)
sebenarnya x taw nak cakap ape dah..ye.
moga ukhuwah kita berkekalan hingga ke Syurga.
amin..

Alhamdulillah..segala puji bagi Allah atas setiap nikmat.
Moga Allah berkati usaha yang dilakukan dengan ikhlas.
only for the sake of Him.

X lupa jugak nak ucap gudluck untuk semua kawan2 yang bakal exam mid-sem.
moga Allah mudahkan urusan kita semua.(^^)






~ sori le mun kalau ayat x cukup otai lagi bagi mu ek.huhu.
++. cukup dah kot. rasa cam memang tahpape. buat dono jela.
baca je ye. ok..da...~

11 pandangan:

aishah jauhara said...

beznye...isk3.. T_T

misznurul said...

hm, aina..
menarik kek tuh, bagus2...
sampai ati xsimpan tuk kte, huhu~

nurul aina said...

hehe.nnti la kte buat sendiri kek special utk ko ek.klo kte jmput dtgla.(blh caye ke ni?) ++

acu said...

kek tu mmg sedap gler x tpu...
nak nak lagi..........
sdp hgga mjilat pggan plastik (bkan sy la yg pastinye)
do tell me wer did u buy it :)

aina said...

to acu : da tulis da dlm post beli ktne..jaya one..kedai kek kt lua tu.xpelik ke nape sedap sgt?ntah2 ade...hehe(senyum jht)..

MUNIRAH said...

ko bace jampi ea ena??

bagos..mncapai objektif..bez2..

to aina : wokeyh..ayat ko sempoi..bangga ak ada perintis mcm hg..kah3..xpe2..kite berbudi seadanya..ukhwah itu ptg..peace!~!~

zubab said...

kek sedap eh??..tgkla sape yg beli...hehe...
masih terngiang2 sore harimau....aummmm!!!

MUNIRAH said...

eh..ada sapa2 hat rakam dak?

pada hampa noo..menunjuk lak..eksyen..xpa2..haha

aina said...

heh.bkn bce jmpi.tgok org yg buat kek la,islm ke x.? tahpape die letk dlm tu smpai sedap sgt..huhu..tu la korg,gi la pksa pgrh urusn hpa bukak kedai kek kat Pj nih.dimana ad sya.hehe.
~dah beli n makn, baru nak persoalkn,
sorry everybody..^^

musyirah said...

amboi3.sakannya sumorg.
mst lupa abeh kat kami2 yg xdak.
ish.sedeh2.
bdk2 iqra-kena buat sesi special utk ktorg pttnya! hoho 0.0

aina said...

nak ke musyi?
hang sponsor eh.
coklat2 yang sedap tu jangan lupa!

To mun : xdek sape sudi nak rakam. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::Ikhwan GEN9::