Monday, April 19, 2010

Ubuntu...ada apa dengannya..?


Sebelum kita masuk..apa yang anda tahu dengan UBUNTU..??

adakah awak buntu? ataupun saya yang buntu?

Bagi kome2 y msk CFS iium tu y sememangnya wajib ambik computer tu..rasanya mesti tau kan..pasal ubuntu ni..operating system..macam windows XP..windows 7..windows vista..

Ni kire angkatan2 dia la..cumanya..Ubuntu ni free..

Oke, so jom kita tengok apa kelebihan guna Ubuntu nih..?

1)Eye Candy
atau maksud bahasa kita kegha lawa la...sekarang ni kalau tgk y paling lawa pn..vista..sbb ada banyak n macam2 trick dia..so..ubuntu double triple lagi lawa...siap boleh lentur2 lagi windows..grafik nye mmg power la katakan..phewitt...

2)Laju
ubuntu ni mmg payah la nak 'hang'...n lebih memuaskan..so tuka2 lah..

3)Selamat
ha..ni lagi 1 y bes gile..free from virus, trojan, malware dan semua bala tenteranya..tp kalau ada jugak saye xsalah ea..

4)Senang Belajar Programming
bagi yang berkenaan, menggunakan linux lebih mendekatkan anda dengan programming tetapi tidak perlu untuk pandai programming barulah boleh menggunakan sistem linux

5)Desktop Theme dan Icon y snang d tuka2
senang je..ala2 cam nak tuka theme enfon...lawa2 lagi...

So, apa lagi..jom pakat2 TRY...

5 pandangan:

banat bertanya.. said...

betul ker best??

rase cam pnah bace, dlm UBUNTU ni de blambak sangat Game, betul ek? (x minat pon main game)

kalo install, barang2 kite ade g dlm C kan?

MUNIRAH said...

btol la best..

aah..byk2 gem (klu minat pn xpe..hehe)...

ade je..tp ada la cara2 dye..cmne nak wat..

MUNIRAH said...

n g stu..dy xde la mcrosoft ofis..so kene gune open ofis la..

banat bertanya.. said...

cne nk bg brg2 kite x ilang?

MUNIRAH said...

tak2...dy xilang..oke aje..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::Ikhwan GEN9::