Tuesday, October 13, 2009

Aku ke Korang??

Bismillahirrahmanirrahim..
So..whassup girlz?!!

Habis2 je exam, ape ye yang korang buat?

'Ape lagi...MERDEKA aaa!!!'

Jom tinjau galeri-galeri berikut :

Kenal x gambar2 ni? TIPU eh xkanl..sebab aku pon kenal. Hahahaha..

Petang habis je exam bio tu memang tak tipu semua orang besuka ria tahap gaban ah.

Bilik2 dah jadi cam arcade dah. Laptop tah brape bijik ntah. Sorang bukak game. Sorang layan movie. Sorang layan perasaan. Fuh, memang enjoy tahap cipan la.

Bukak2 je pintu terus terpampang. Bukan satu pintu je. Pintu2 lain pun syok dok ikot sama.


Hm..baru aku nampak bintik2 sebenar. Aku terkesima. Aku mengharapkan bukak2 nampak grup dok iadah. Tapi lain pulak jadinya. Hancur luluh segala urat jantung. Alangkah bagusnya kalau masa terluang berkumpul ramai2 iadah bersama.


Ye, tak salah untuk menonton, layan novel ke mende..tapi patut padanlah. Kalau diselang-seli dengan benda yang bermafaat lain xpe jugak. Ni MOVIE-MARATHON kata mereka.


Kalau tak sebelum xm kata xsempat nak iadah sebab banyak kerja. Sibuk study. Ni, bila dah habis exam..aku pon tak tau sebab pa plak.. Banyak kerja gak kot. Sebok movie-marathon, novel-running. Hmm..hampeh sungguh.


Aku sedih. Andai kita tak menunjukkan qudwah hasanah dakwah bilhal..so jangan mimpi la nak orang lain ikot ape kita cakap. RETORIK laa... Time ada program iye-iye je cakap. Tapi..


Mungkin kadang kita terlalai..aku pon same je..salah jugak sebab xmampu nak tego korang n aku pon buat jugak same je cam korang. So, sama teruk je. So, aku tak tuju kat sesape melainkan diri aku. Cumanya sape yang makan cili dia la yang terasa pedasnya.

So, LET'S GO FOR A CHANGE!!

6 pandangan:

kawaii said...

itu aku....
insap..
(T_T)
trimas...

nik uqbah said...

omG.alamak.kantoilah pulak.

no..no.. i just wanna make this thing clear. crystal clear. there are no movie-marathons, novel-runnings so on and so forth-you name it.

yes.we do want to have fun. just for the sake of that. kalau ada yang lain ana tak tahu. the thing is that..en. have u ever heard this song, berhibur tiada salahnya...tenenenen..till end.

we are only doing wrong if we were choosing incorrect ways to have fun as legislated in Quran and Sunnah. tak lagho pun. kalau salah pilih dia dosa dulu. sebab in the first place dia dah salah awal awal.

kalau pilihan betul, it just takes time to be kinda lagho2.

heh.

cili dah pedas. tapi kalau kita buang sikit dia punya biji2 dalam tu, boleh la kurang sikit pedas dia. jadi. in the nutshell, we first have to choose the correct ones. then, ensure thah it does not make us lagho, or far away from Islam.

just a piece of my thoughts. tahpape pun.till then~

aniq mun said...

haha..
u got it rght nik..
thats what it means by the way..
but sometimes ppl tend 4get..
human being..
need to be told again n again..

its not gonna b wrong if u do did it the wright way..
tak tgk smpi lagho..
bkn dr pg ke mlm smbung ke pg non stop..
klu mcm ni so it juz a waste..

wel then, neway u r the one who drive ur own car so u should know it already where's ur limit n do know to brake n steer when it should..

doremi said...

ngaaa terasa2..huhu

ala mun,awat ltk gmbr novel hlovate tu?
ltkla novel laen..hehe
dhla baru bli buku tu kt mPh SACC aritu sbb nk wat koleksi..

nik uqbah said...

yeah.

and to prevent us from repeating the same mistakes and open the door that leads us out of the cycle, it is necessary for us to think rationally and objectively.While to enable us to be rational and objective in thinking ,one need to know and be aware of the common pitfalls that everyone falls into without knowing it,

i name it as 'perkara syubhah yang boleh memmbawa kepada haram'

o yaa. this entry have much to do with me. just on the right time at the right place. where i have freedom to do anything., home sweet home.lol.

jadinye.kne byk muhasabah.dan syukran.salam~

MUNIRAH said...

xkesahla gmbr pe pon kan..
haha..
i read that novel too..my second novel xtually..tp xhbs pon..~lol~

so, hows minna-san pny cuti kali ni?
hrpnya sm2 mbk iktibar dn buat..

kpd blogger2 sekalian mcm sy..
ha..
jgn tenet je memanjang..
mcm sy jugak..
same je..

huh..mmg memerlukan kpd azam n smgt y kuat..
teori je berdegar2 tp nk buat..adeyh..

[saye dh la xtahan mkn cili..]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::Ikhwan GEN9::